Now Reading
Ăsta-i planu’

Ăsta-i planu’

Cristian Vicol

Revista SFF Planu′9 a ajuns la #2, iar de acum cred că știți cu toții cam care e planul. Popculture, pulp fiction, evenimente de nișă, oameni cu preocupări dintre cele mai geeky, totul abordat cu o supradoză de umor și relaxare. De fapt, ne dorim ca pe eticheta pe care ne-o lipesc în frunte cititorii noștri să scrie „nonconformism”, cu toate sensurile pe care le include, dar mai ales cel la care deja v-ați gândit – de respingere a unui fel mai tradițional de a face lucrurile, în care articolele se scriu cu o acadea în colțul gurii în loc de consacrata ramă a ochelarilor de vedere. Dacă ne-a reușit, nu ezitați să ne spuneți. Începând de azi sau mâine, pentru că suntem, cum ziceam, la part deux.

Primul număr, cel din toamnă, a fost de test, să vedem ce merge și cum merge mai bine. Peste acel prim set de articole și povestiri am adăugat altele, cronici și eseuri despre lucruri obscure, vechi și faine, recomandări de filme și de cărți, benzi desenate, anime-uri și jocuri video, iar de acum vom încerca să scormonim și mai adânc în nișă – după oamenii care nu se văd, deci după activitățile lor nerdy (bine, puteți să le spuneți și obsesii). Alături de propriile noastre pasiuni. Săpăm, dar nu oricum – propunerea noastră pentru #2 include câteva materiale cu o abordare nouă (pentru noi).

În primul rând, am lansat un vlog – se numește Una caldă, alta rece – o discuție în doi despre, pentru început, cele mai în vlogă filme ale momentului: unul bun, celălalt… nu prea. Încercăm (ideea a fost a lui Alexandru Maniu) să ne ținem de el și să vă aducem, la cald/la rece (chiar nu m-am putut hotărî pe care să îl folosesc), impresii și păreri despre producțiile care au apărut de curând și care ne preocupă pe toți – atunci când nu o să discutăm despre filmele care îl fac pe Tommy Wiseau să râdă.

Apoi, pornim și un podcast În spatele uzinei (pentru clarificarea numelui, vorbiți cu Sergiu Sebastian) – care va fi, după episodul pilot, cam despre tot ce ne trece prin cap. Probabil despre nimic anume.

În plus, ne-am decis, pentru că tot trăim vremuri audio-video, să urcăm, atunci când avem, alături de materialele scrise, și versiuni citite (sau narate, după caz) ale articolelor și povestirilor care apar în revistă. Ele pot fi ascultate în parc, în tramvai, la coadă la vaccin, sau chiar la lucru, în momentele de maximă plictiseală – de exemplu atunci când nu merge Excelul sau când șeful a plecat mai repede acasă, dar tu trebuie să mai stai până la cel puțin ora 4.

În fine, cam asta e. Am să fac și un mic rezumat al numărului, care este, zicem noi, mai bun ca cel de dinainte – în afară de podcast, vlog și o povestire citită de actorul Doru Maniu, avem povestiri de autori români care scriu SFF (aproximativ) fără să fie scriitori de SFF (în afară de Daniel Timariu, desigur), un SCP tradus (dacă nu știți ce sunt alea, intrați aici), o cronică a evenimentelor din timpul festivalului de film TGIFF, scrisă de Darius, recenzii, eseuri și recomandări de benzi desenate, jocuri video, filme și anime-uri de la Alex, Marius, Sergiu, Karina, Raluca, Daria, Martin, Răzvan și Alexandru (de data sunt sunt doi Alexandrii, ne e greu și nouă să îi strigăm fără să se întoarcă amândoi), un interviu cu un artist român, Iulian Negru, care a strâns suficient curaj cât să trăiască exclusiv din grafică, dar și o bandă desenată pe care am primit-o de la un grup de oameni tare faini, care chiar asta fac – comicsuri.

Probabil că nu am prins mai sus toate materialele pe care le avem în #2, așa că intrați, cercetați, scormoniți, ascultați, priviți și citiți. Sunt grozave!

 

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© REVISTA PLANU'9 PUBLICĂ PROZĂ SFF ȘI DIVERSE ARTICOLE DIN GENURILE SF ȘI FANTASY. REVISTA ESTE REDACTATĂ DE CLUBUL SINDICATUL 9 DIN TIMIȘOARA
Scroll To Top