Now Reading
SCP-055

SCP-055

Marius Gordan

Subiect #: SCP-55

Categorie: Keter

Procedura specială de izolare: Obiectul se află într-o cameră de cinci (5) pe cinci (5) metri și înălțime de doi virgulă cinci (2,5), construită din ciment (cincizeci – 50 – de centimetri grosime), dotată cu o cușcă Faraday și înconjurată de pereți de ciment. Accesul se face prin ușa de izolare ce măsoară doi (2) pe doi virgulă cinci (2,5) metri, construită pe rulmenți pentru a asigura închiderea și încuierea automată dacă nu este ținută deschisă. Paznicii NU trebuie să fie poziționați în afara camerei lui SCP-055. Este recomandat ca tot personalul care întreține sau studiază alte obiecte SCP în vecinătate să încerce să mențină o distanță de cel puțin cincizeci (50) de metri față de centrul geometric al camerei, atâta timp cât acest lucru este practic.

Descriere: SCP-55 este un „secret bine ascuns” sau „anti-meme”. Orice informație cu privire la aspectul fizic al SCP-055, precum și natura, comportamentul și originile acestuia sunt de la sine clasificate. Ca atare:

  • Modul prin care Baza-19 l-a obținut pe SCP-055 este necunoscut.
  • Nu se știe când și de către cine a fost obținut SCP-055
  • Aspectul fizic a lui SCP-055 este necunoscut. Nu este indescriptibil sau invizibil: persoanele care intră în contact cu SCP-055 sunt capabile să-l observe, să ia notițe, să deseneze schițe, să facă fotografii, ba chiar să-l înregistreze audio și video. Există numeroase fișiere care sugerează asemenea observații. Cu toate acestea, orice informație despre aspectul fizic al lui SCP-055 dispare din mintea umană imediat după observare. Indivizii însărcinați cu descrierea lui SCP-055 după observarea acestuia își pierd atenția și interesul față de subiect; indivizii însărcinați cu schițarea unei fotografii cu SCP-055 nu sunt capabili să-și amintească cum arată fotografia, la fel și cercetătorii ce participă la aceste teste. Paznicii care îl observă pe SCP-055 prin intermediul camerelor de securitate sunt epuizați la finalul turei și suferă de amnezie.
  • Persoana care a autorizat construirea camerei de izolare a lui SCP-055, dar și motivele pentru care a fost construită în acest fel sau care este scopul exact al procedurii speciale de izolare sunt necunoscute.
  • Deși camera de izolare a lui SCP-055 este ușor accesibilă, personalul Bazei-19 nu știe nimic legat de existența lui SCP-055 atunci când sunt întrebați.

 

Toate aceste detalii/caracteristici cu privire la SCP-055 sunt redescoperite periodic, de cele mai multe ori din întâmplare, prin citirea acestui fișier, ceea ce poate cauza îngrijorarea cititorului. Starea de neliniște durează cel mult câteva minute până când subiectul este uitat pe deplin.

O mulțime de date științifice despre SCP-055 au fost scrise și arhivate, dar acestea nu pot fi studiate.

S-a efectuat cel puțin o încercare de a-l distruge pe SCP-055, sau, probabil, de a-l muta din camera de izolare a Bazei-19 într-o altă bază, dar aceste încercări au eșuat din motive necunoscute.

SCP-055 poate fi o amenințare fizică majoră și este posibil ca acesta să fi ucis sute de membri ai fundației, fără ca cineva să își poată aminti acest aspect. Cu siguranță poate să prezinte o amenințare memetică/mentală majoră, de unde și decizia de a-i atribui clasificarea Keter.

Document #55-1: O analiza a lui SCP-055

 

Autorul prezinta ipoteza că SCP-055 nu a fost niciodată obținut și este de fapt un agent autonom sau controlat de la distanță, adus la Baza-19 de către o entitate terță, neidentificată, pentru unul sau pentru toate scopurile următoare:

  • să observe discret sau să interfereze cu activitățile Bazei-19
  • să observe discret sau să interfereze cu activitățile altor locații SCP
  • să observe discret sau să interfereze cu activitățile omenirii
  • să observe discret sau să interfereze cu alte SCP-uri
  • să observe discret sau să interfereze cu ████████████

Nu este sugerată nicio acțiune pentru a contracara aceste posibile amenințări, sau dacă acest lucru ar putea fi posibil în mod teoretic.

Addenda A:

Dacă această anomalie chiar este o „anti-memă”, de ce nu uităm și proprietatea asta a ei? Cu siguranță greșim undeva. Stai puțin, ce-ar fi dacă ne-am concentra pe ce nu e și am face o listă cu lucruri care nu sunt SCP-055? Oare am ține minte asta? Bartholomew Hughes, NSA

Document #055-2: Report of Dr. John Marachek

Echipa de observație #19-055-127BXE a intrat cu succes în zona de depozitare a SCP-055 și a putut observa aspectul și, la prima vedere, natura obiectului. Au fost luate notițe conform cu metodologia proiectului (vezi ████████████), după care zona de depozitare a fost securizată.

Atașat este un fragment din raportul prezentat de personal:

Dr. Hughes: O să vă întreb câteva lucruri despre SCP-55 acum.

███████: Care SCP?

Dr. Hughes: SCP-55. Obiectul pe care tocmai l-ați examinat.

███████: Hm, nu am nicio idee despre ce vorbiți. Nu cred că avem un 55.

Dr. Hughes: În regulă. Atunci, ███████, vă rog să-mi spuneți ce ați făcut în ultimele două ore.

███████: Poftim? Am… <subiectul pare să fie stânjenit de întrebare> … Nu știu.

Dr. Hughes: Vă aduceți aminte că am fost cu toții de acord că nu e sferic?

███████: Că ce nu e sferic? Ah! Da! Nu e deloc sferic! Obiectul 55 nu e sferic!

Dr. Hughes: Deci vă aduceți aminte acum?

███████: Păi, nu. Adică nu știu ce e, știu doar că e ceva acolo. Ceva, dar nu-mi pot aduce aminte ce. Și nu e o sferă.

Dr. Hughes: Ce nu e o sferă?

███████: Obiectul 55.

Dr. Hughes: Ce obiect 55?

███████: Domnule doctor, vă aduceți aminte că am fost amândoi de acord că ceva nu e sferic?

Dr. Hughes: Ah, da. Aveți dreptate.

În urma acestor experimente a fost demonstrat faptul că acțiunea anti-memetică nu se extinde în cazul negărilor și că este posibilă deducția logică a existenței obiectului conform amintirilor cu privire la proprietățile care nu sunt deținute de obiect.

Personalul implicat în Examinarea #19-055-127BXE a raportat o stare continuă de dezorientare și traume psihologice asociate cu ciclurile repetate de amintire și uitare a SCP-055. Cu toate acestea, nu au fost observate efecte pe termen lung iar expertizele psihologice efectuate asupra personalului implicat în examinare au consemnat faptul că simptomele sunt ameliorate în timp.

Recomandăm amplasarea în fiecare locație strategică a Fundației a cel puțin unei persoane capabilă să-și amintească de existența SCP-055.


sursa: http://www.scpwiki.com/scp-055
autor proză: qntm
ilustrație de Dr. Kens

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© REVISTA PLANU'9 PUBLICĂ PROZĂ SFF ȘI DIVERSE ARTICOLE DIN GENURILE SF ȘI FANTASY. REVISTA ESTE REDACTATĂ DE CLUBUL SINDICATUL 9 DIN TIMIȘOARA
Scroll To Top