Now Reading
SCP-140

SCP-140

Marius Gordan

Subiect #: SCP-140

Categorie: Keter

Procedura specială de izolare: SCP-140 trebuie ținut la o distanță mai mare de 15m de orice sursă de cerneală, sânge sau alte lichide care pot fi folosite pentru scris. Orice contaminare cu sânge sau cerneală trebuie raportată urgent. Orice copie creată în primul tiraj de tipărire trebuie localizată și distrusă cât de repede posibil. Doar SCP-140 va fi păstrată și protejată cu scopul studierii, catalogării și înregistrării posibilelor SCP-uri ce pot deriva din ea.

SCP-140 va fi izolată la Baza-76 într-o încăpere securizată, conținând un singur birou. În momentul de față, nici un experiment nu se va efectua pe SCP-140; cercetătorii vor citi de pe copiile avizate ce nu conțin semnătura autorului original și astfel nu dețin proprietăți supranaturale. În eventualitatea aprobării unor cercetări asupra subiectului, SCP-140 nu poate fi scoasă din interiorul încăperii ei, iar cititorii nu au voie să petreacă mai mult de 9 ore cu subiectul. Accesul necesită o aprobare scrisă din partea cercetătorului principal pentru scopurile specifice testării. Un paznic înarmat, plasat în afara încăperii, va folosi forța letală pentru a stopa orice tentativă de furt.

În cazul în care un membru al personalului începe sa prezinte o obsesie pentru SCP-140 sau are simptome de contaminare memetică, i se va administra agentul amnezic A, MQ-MindWipe și va fi transferat la alt proiect. Personalul transferat trebuie monitorizat pentru simptome de recidivă.

Descriere: SCP-140 este o carte modernă pe suport de carton cu o copertă banală, neagră, și un număr necunoscut de pagini albe. Supracoperta cărții lipsește, dar titlul, „O Cronică a Daevițiilor”, este lizibil. Interiorul coperții este semnat de autor, al cărui nume este indescifrabil. Textul este datat cu anul 19██. La o examinare mai atentă, se relevă faptul că există mai multe pagini în cadrul cărții decât poate susține o copertă.

Cei care intră în contact cu SCP-140 raportează că au sentimente de paranoia, neliniște și greață în timp ce o citesc, deși acestea pot fi asociate cu subiectul cărții. Cu toate acestea, cititorii descriu unanim cartea ca fiind fascinantă și își exprimă interesul continuu față de subiect, în ciuda conținutului său tulburător. Unul din cincisprezece participanți descriu cartea ca având un miros vag de sânge uscat.

SCP-140 prezintă o relatare detaliată a unei civilizații antice originară din sudul Siberiei Centrale, denumită Daeviții. Deși este normal ca orice civilizație sa evolueze și să se schimbe de-a lungul timpului, istoria Daeviților nu prezintă o succesiune firească. Practici perene în cadrul culturii Daeviților includ militarismul, cuceriri, venerarea străbunilor, centre urbane ce dețin populații vaste de sclavi, sacrificii umane macabre și practicarea unor ritualuri taumaturgice aparent eficiente. Dacă relatările sunt adevărate, o varietate de creaturi și relicve create de cultura Daevițiilor sunt supranaturale, ba chiar periculoase. În acest caz, securizarea și izolarea lor este imperios necesară.

Dacă SCP-140 intră în contact cu orice lichid ce poate fi folosit pentru scris, inclusiv sângele uman, istoria civilizației Daevițiilor se extinde. Sângele pare a fi cea mai puternică dintre substanțele folosite pentru scris, deși cantitatea de text nou introdus nu corespunde proporțional cu cantitatea de lichid folosită. Chiar dacă parte din aceste segmente pot conține noi descrieri de ritualuri, trăsături culturale sau ilustrații ale documentației anterioare, de cele mai multe ori includ informații noi ce continuă istoria și cronicile Daevițiilor sau descrieri ale unor noi persoane și artefacte. Înfrângerile anterioare devin simple impedimente, sunt adăugate persoane și evenimente noi. Arheologii Fundației au descoperit noi artefacte și dovezi ale civilizației în locațiile menționate în carte, în unele cazuri acestea fiind găsite în șantiere arheologice care au fost deja examinate în amănunt.

Cu toate că pentru o perioadă Daeviții obișnuiau să trăiască în mai multe orașe-stat, se pare că preferau organizarea imperială și guvernarea în stilul aristocrației teocratice („daeva”), practicând canibalismul și taumaturgia. Inițial cercetătorii Fundației au crezut că Daeviții erau o castă ereditară ce refolosea numele unor personalități istorice, dar evenimentele din data de █-██-20██ sugerează că Daeviții au o longevitate supranaturală ca urmare a [CENZURAT]. O parte din cercetători, în special profesorul ███████, au dedus că Daeviții erau atât de diferiți de oamenii moderni încât s-ar putea să fi fost o subspecie separată. Această concluzie este susținută de ilustrațiile din SCP-140 și [INFORMAȚIE ȘTEARSĂ].

SCP-140 este o sursă istorică extrem de detaliată în comparație cu altele din aceeași perioadă, având mai degrabă caracter biografic. Cartea include detalii sinistre cu privire la ritualuri de sacrificare, descrierea bătăliilor la care au participat Daeviții, viața lor privată, dar și informații cu privire la personaje istorice, cum ar fi citate și data nașterii lor. Peste ███ de personalități sunt descrise în carte (inclusiv SCP-140-A), dintre care doar pentru ██ a fost consemnată și data decesului.

Arheologii Fundației au descoperit câteva situri în Siberia, nordul Iranului și Mongolia, care se presupun că au aparținut culturii Daevițiilor. Alte artefacte și urme care sugerează conflicte interculturale au fost descoperite din Munții Carpați până în Pakistan și China. Printre acestea se numără și SCP-[CENZURAT].

Addendum 140a:

SCP-140 a fost recuperat din biroul istoricului ███████ ██████. Fostul proprietar a fost descoperit în același loc, în clădirea Universității █████, decedat în urma unor lacerații autoinduse la nivelul venelor încheieturii. În încăpere nu au fost descoperite urme de sânge. Colegii lui ██████ au menționat în timpul interviului că au descoperit o foaie de hârtie, scrisă de ██████, lângă SCP-140. Tuturor martorilor le-a fost administrat agentul amnezic A și au fost supuși procedurii MQ-MindWipe.

Pe foaia de hârtie scria:

Trebuie să știu. Îmi pare rău.

Toate cărțile situate la o distanță de cel mult 15m de SCP-140, cu excepția câtorva ce au ca subiect istoria nordului Asiei, erau goale. De asemenea, toate stilourile și cartușele de imprimantă, aflate în birou, erau golite. Cărțile neafectate detaliau istoria și cultura Daevițiilor, sau interacțiunile dintre civilizația Daevițiilor și alte popoare menționate. Materialele din birou au fost confiscate.

Addendum 140b:

Chiar dacă SCP-140 a fost publicat în timpul secolului al XX-lea, stilul în care este scrisă cartea sugerează că ea prezintă de fapt o rememorare a evenimentelor, indivizilor și practicilor, din perspectiva autorul, actualmente necunoscut. Detectivii Fundației au descoperit că SCP-140 a fost publicat de editura [INFORMAȚIE ȘTEARSĂ], într-un tiraj de ██ de exemplare. Acestea au fost publicate în regim personal de un individ, denumit în acest document SCP-140-A, ce provine dintr-o familie înstărită.. Semnătura acestuia pe contract este similară cu cea descoperită în interiorul SCP-140.

Peste 4█ de exemplare pot fi considerate a fi fără proprietăți supranaturale, cerneala lor fiind absorbită de restul celor ██ de exemplare. Până în ziua de azi, agenții Fundației au găsit și distrus ██ de iterații ale SCP-140, dar între █ și ██ au rămas nedescoperite. Au fost raportate două evenimente de modificare a istoriei în perioada în care SCP-140 nu a fost expusă la vreun lichid.

O investigație cu privire la autorul SCP-140 se află în desfășurare. În cazul în care o pistă se dovedește adevărată, agenții sunt sfătuiți să [CENZURAT].

Addendum 140c:

Prin intermediul studierii SCP-140 și a altor obiecte ce au legătură cu civilizația Daevițiilor, cercetătorii Fundației au ajuns la concluzia că revitalizarea acestei civilizații ostile într-un cadru temporal mai recent decât 1███ Era Noastră ar constitui un pericol iminent pentru Fundație și pentru restul lumii așa cum o cunoaștem. Un scenariu optimist în ce privește reapariția Daevițiilor în zilele noastre ar însemna un eveniment de tipul CK: restructurarea societății și un conflict mondial cu cel puțin [CENZURAT] morți, și demascarea Fundației.

Addendum 140d:

Conform jurnalului lui ███████ ██████, descoperit pe computerul său în [INFORMAȚIE ȘTEARSĂ], este precizat faptul că prima lectură a SCP-140 se încheie prin distrugerea civilizației Daevițiilor în urma genocidului provocat de generalului chinez Qin Kai din anul 2██ înaintea Erei Noastre. Ca urmare a evenimentelor detaliate în jurnal, o cantitate mare de informații a fost adăugată cărții. Ele descriu cum supraviețuitorii se regrupează și migrează într-o altă regiune a Siberiei Centrale, unde și-au reconstruit imperiul și au continuat să evolueze cultural și tehnologic. În varianta actuală a SCP-140, imperiul a fost înfrânt de Genghis Khan în timpul primelor sale cuceriri. Totuși, soarta unor orașe și personaje importante rămâne ambiguă. Arheologii Fundației au fost trimiși la situl din [CENZURAT] pentru a-l cerceta.

Addendum 140e:

După incidentul din  █-██-20██, petrecut la situl din [CENZURAT], în urma căruia au fost înregistrate peste ███ de decese, toți arheologii Fundației însărcinați cu cercetarea ruinelor orașelor civilizației trebuie să fie mereu însoțiți de o echipă de securitate înarmată. SCP-140-1 a fost neutralizat. SCP-140-2 rămâne de negăsit. Toate artefactele paranormale au fost distruse în urma bombardării sitului cu o rachetă balistică intercontinentală. Agentul ██████ a fost decorat și a primit tratament psihiatric pentru sindromul de stres post-traumatic. Dr. ████ a fost decorat post-mortem pentru curajul dovedit.

O investigație cu privire la implicarea posibilă a lui SCP-140-A în cadrul evenimentului este în desfășurare.


sursa: http://www.scp-wiki.net/scp-140
autor proză: AssertiveRoland
ilustrație de Michal Příhoda

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
2
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© REVISTA PLANU'9 PUBLICĂ PROZĂ SFF ȘI DIVERSE ARTICOLE DIN GENURILE SF ȘI FANTASY. REVISTA ESTE REDACTATĂ DE CLUBUL SINDICATUL 9 DIN TIMIȘOARA
Scroll To Top