Now Reading
Borderlands 3 – Don’t forget to like, follow, and obey!

Borderlands 3 – Don’t forget to like, follow, and obey!

Razvan Zamfirescu
Borderlands

Dude, am găsit Borderlands 3 la reducere! Ți-l iei și tu și-l jucăm împreună?

– Wow! Super! Mi-l iau și eu! Ne jucăm deseară?

– Clar! Ne auzim mai încolo!

– Băi, cât de amuzant poate să fie demența asta de joc!

You, there. How are your last breaths going?

FL4K tocmai ce a zis asta?

– Da! Ha, ha, ha!

– Prea tare! E mișto personajul ăsta. Foarte tare animalul de companie pe care-l poți trimite după inamici. Te scapă dintr-o grămadă de probleme.

– Lasă că nici cu Moze nu mi-e rușine. Când te transformi în Iron Bear, rupi tot. Mă dau deoparte și mă uit la tine cum îi cureți pe toți.

– Da, așa, o iubesc. Ar trebui să-i încercăm și pe ceilalți doi.

– Oooo, da! Amara care-și poate proiecta o identitate astrală ce curăță tot ce-i stă în cale și pumnii uriași cu care izbește în tot ce e în jurul ei! Iar Zane e dat naibii! M-am jucat puțin cu el și clona lui care atrage inamici este super de ajutor, ca să nu mai zic de drona pe care o lansează și cu care poți să-ți salvezi dosul din situații super nasoale!

 

I DIED THE WAY I LIVED, PISSING AND SHITTING!

 

– La naiba, cât sunt de mulți! trebuie neapărat să facem level-up că altfel ne mănâncă următorul boss!

– Da, da, ai dreptate! Hai să facem toate side-quest-urile că oricum sunt super mișto și amuzante.

– Ok. Hai, urcă-n mașină, conduc eu.

 

Tell my kids… I wish they were born.

 

– Ești nebun? Ăștia sunt cumva Pen & Teller?

– Da, măi, ei sunt! Ha, ha, ha!!!

 

 You’ll remember my name, which is… bleggh…

 

– Gata, s-a terminat?

– Yup, se pare că da.

– Foarte, foarte mișto jocul.

– Ne luăm și season pass-ul?

– Ne luăm!

 

 That’s it, you’re out of book club!

 

Borderlands 3 este genul de joc pe care-l joci cu gura până la urechi, râzând cu lacrimi. Dacă mai ai și un prieten cu care să faci campania CO-OP, atunci ai garantate câteva ore bune de distracție. Și crede-mă că Borderlands 3 merită fiecare bănuț și minut!

Borderlands

Ai de ales între patru personaje: Moze (Gunner), FL4k (Beastmaster), Amara (Siren) și Zane (Operative). Eu am jucat cu Moze povestea cap-coadă pentru că-mi place foarte mult Iron-Bear-ul pe care Moze îl poate activa și care aruncă cu rachete în stânga și-n dreapta plumbuind inamicii cu gloanțe care zboară din minigunurile mech-ului. Pe lângă asta, Iron-Bear-ul poate să și rămână câteva secunde după ce-i expiră combustibilul și-ți oferă câteva clipe în plus care îți permit să mai cureți din inamici.

Prietenii mei au jucat cu Zane și cu FL4k, ambele personaje fiind furtuni aducătoare de moarte când sunt împreună. O adevărată poezie! Ce se întâmplă: trebuie să-i oprești pe gemenii Troy și Tyreen Calypso să pună mâna pe Vault-urile împrăștiate prin univers.

Jur că nu am văzut personaje negative mai dubioase decât Troy și Tyreen, care sunt doi youtuberi, gen, criminali și sângeroși. Am avut o relație de love-hate cu ei pentru că, nah, pe de o parte sunt dușmanii tăi de moarte, pe de altă parte sunt inventivi, al dracului de răi, inteligenți, amuzanți și… ăh, foarte buni entertaineri…

Misiunile principale sunt pline de adrenalină și amuzament și nu o dată te trezești că râzi isteric împreună cu prietenii tăi. Fiecare misiune are câte un boss memorabil, dar Penn & Teller mi-au rămas pentru totdeauna în minte. Printre cei mai dificili boși din joc, dar merită chinul, atât pentru senzația pe care ți-o dă confruntarea (îți vor fi testate la greu abilitățile) cât și datorită replicilor care sunt teribile.

E recomandat să faci cât mai multe side-quest-uri, nu doar ca să-ți faci rost de experiență și să faci level-up în campanie, cât și pentru loot.

Ooooooh, daaaa! Loot-ul, ooooh, loot-ul! Sunt peste 1 miliard de arme în Borderlands 3!!! I shit you not!!! Nu am mai întâlnit nici un joc până acum care să mă facă să stau atât de mult timp să studiez loot-ul, să investesc în spații de depozitare, să strâng, să cumpăr și să vând atâtea arme! Și sunt unele de care te îndrăgostești și nu vrei să le vinzi chiar dacă nu te mai ajută atât de mult împotriva inamicilor care au acum un nivel mult mai mare de dificultate și mult mai multă viață. Dar, ugh, sunt atât de faine cele care te-au ajutat la greu la un moment dat, încât pur și simplu nu vrei să le dai… așa că mai bine le faci cadou unui prieten ca să se bucure și el de frumusețea aia de pistol care trage rachete teleghidate…

Fiecare personaj are skill tree-uri de dezvoltat și e indicat să te gândești foarte bine unde să-ți investești punctele dobândite astfel încât să nu ai surprize neplăcute. Din fericire, poți reseta când vrei skill-urile și o poți lua de la capăt fără foarte mari probleme.

Mare atenție la bani! De fiecare dată când mori, în momentul în care revii la viață o sumă frumușică îți este reținută. Nu am rămas fără bani, din fericire, nu pentru că nu am murit de o grămadă de ori, ci pentru că strângeam tot ce-mi pica în față și vindeam cu spor orice nu-mi plăcea, dar o să-ți dai seama că nu poți să-ți cumperi diferite chestii tocmai pentru că ai pierdut prea mulți bani murind și atunci o să joci mai cumpătat și o să faci tot posibilul să te organizezi astfel încât să ai ce îți trebuie pentru investițiile la care visezi.

Ai o grămadă de chestii de făcut în Borderlands 3! De descoperit locații secrete, misiuni secundare care mai de care mai demente și mai amuzante, iar Proving Grounds și Circles of Slaughter se pot dovedi foarte solicitante și chiar puțin enervante. Recomand să le faci în CO-OP ca să îți fie mai ușor.

Grafica este cea care a consacrat seria și este SUPERBĂ! Dacă nu-ți place genul acesta de grafică, cred cu tărie că elementele de gameplay, personajele, replicile, povestea, decorul, Claptrap și tot ceea ce mai are de oferit Borderlands 3 o să te facă să-ți placă și grafica. Eu o ador pur și simplu, părțile cinematice sunt excelente, kill-urile sunt destul de sângeroase și satisfăcătoare vizual, iar prezentarea boșilor este parcă scoasă dintr-un film de Tarantino.

Dincolo de gameplay, dialogurile sunt extraordinare! Inteligente, pline de referințe pop, fie că-s filme, cărți, vedete sau emisiuni TV. Când le recunoști, te apucă râsul instant, și nu o dată a fost nevoie să pun pauză ca să-mi șterg lacrimile.

Umorul este punctul forte în Borderlands 3 – e mereu acolo, nu plictisește și te surprinde mereu! O să te trezești că asculți cu atenție fiecare replică pe care o spun inamicii tăi, iar ultimele lor replici înainte să moară pot cauza accese isterice de râs.

Ai peste 50 de boși de înfruntat și dai piept cu aproape 100 de tipuri de inamici din 8 clase diferite – asta în cazul în care te întrebai dacă universul Borderlands 3 reușește să ofere o diversitate din punctul de vedere al inamicilor așa cum o face la arme.

Concluzie: vreo 60 de ore de joc care nu te vor plictisi și care garantează o distracție pe cinste într-un party cu până la 4 prieteni! O să vrei să cumperi și DLC-urile și nu o să-ți pară rău, ba chiar o să te bucuri că mai ai ceva motive în plus să hălăduiești prin universul Borderlands.

Trofee: nu sunt foarte grele însă cer mult timp investit. Dacă o să-ți placă jocul, nici nu o să-ți dai seama că ai făcut platina.

Notă: 9.5 din 10

Trophy guide:
https://www.powerpyx.com/borderlands-3-trophy-guide-roadmap/

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© REVISTA PLANU'9 PUBLICĂ PROZĂ SFF ȘI DIVERSE ARTICOLE DIN GENURILE SF ȘI FANTASY. REVISTA ESTE REDACTATĂ DE CLUBUL SINDICATUL 9 DIN TIMIȘOARA
Scroll To Top