Now Reading
Wreckfest sau Feți-Frumoși călare pe mașini de tuns iarba

Wreckfest sau Feți-Frumoși călare pe mașini de tuns iarba

Razvan Zamfirescu

Bugbear sunt din Finlanda și au făcut cu ceva timp în urmă Flatout (care a ajuns la a patra ediție și care este extrem de dezamăgitor tocmai pentru că acum nu mai e făcut de Bugbear), un joc de curse cu mașini în care puteai să simți adrenalina demolition derby-urilor direct din cockpit-ul unei mașini. Alături de curse nebunești prin păduri și pe tot felul de arene demente, în Flatout mai aveai parte de o experiență interesantă și anume faptul că șoferul putea zbura prin geam la un impact mai puternic. Și pentru că nu ai cum să fii sănătos la cap și să consideri acest lucru drept amuzant, Bugbear au mai introdus și tot felul de activități în care șoferul zburător era pionul principal, astfel încât puteai juca popice cu el, puteai arunca la coș cu șoferul, sau puteai să-l treci pur și simplu printr-o serie de cercuri în flăcări.

Got lucky. from Wreckfest

Ei bine, după nebunia Flatout, cei de la Bugbear au reușit, după câțiva ani de chin și muncă, să scoată Wreckfest. Avem demolition derby-uri, avem curse la viteză înnebunitoare pe drumuri de țară sau asfalt, avem o mulțime de mașini de condus și de distrus, iar mașinile de tuns iarba, autobuzele de școală și canapelele cu volan sunt bomboanele de pe coliva șoferilor inconștienți din Wreckfest.

Recunosc că l-am instalat din plictiseală și pentru că eram sătul de shooters și povești lungi și complicate, crezând că mă voi juca un joc facil pe care-l voi șterge după câteva curse. Ei bine, nu a fost deloc așa.

The lady in yellow and guy in a dark jacket are a sick, sick couple and should seek counseling. from Wreckfest

Wreckfest este o adevărată simfonie al cărei dirijor nebun ești chiar tu, având la îndemână scrâșnete de roți, parapete pulverizate, butoaie lansate pe orbită, schije de metal chiuind prin aer, motoare care urlă războinic înainte să se facă praf de vreun copac.

M-am aruncat direct în campanie, iar prima parte am făcut-o în câteva ore și nu m-am ridicat din fața consolei. Campania are cinci campionate, Regional Juniors, National Amateurs, Challengers, Pro Internationals și World Masters. Bineînțeles că toate cursele devin din ce în ce mai grele pe măsură ce înaintezi în campionate, oponenții mai agresivi, mașinile mai puternice, vitezele mai mari, accidentele mai spectaculoase.

Încă nu am terminat campania, sunt la Pro Internationals la momentul acesta și mă lupt cu o etapă în care trebuie să înving în opt trasee diferite, iar traseele sunt extrem de înguste, sub nici o formă nu au cum să treacă ordonat 23 de mașini. Mayhem!!!

Just drove her off the lot! from Wreckfest

Sunt o mulțime de mașini, prin urmare ai de unde alege, fie că sunt mașini europene, americane sau japoneze. Pe lângă faptul că poți face upgrades pentru a-ți face mașinile mai rapide și mai rezistente, ai și varianta de a le vopsi sau adaugă tot felul de briz-brizuri ca să-ți faci bolidul cât mai atrăgător.

Pe lângă mașinile standard, ai plăcerea să te dai cu mașini de tuns iarba, cu o canapea cu volan, cu autobuzul școlar, rulote și treierătoare, dar am impresia că mai sunt surprize pe țeavă. Demolition derby-urile sunt super distractive și te trezești că rejoci event-urile doar ca să testezi moduri noi de distrugere în masă.

Ce mi s-a părut surprinzător este faptul că, spre deosebire de alte jocuri de acest gen, campania de la Wreckfest are șanse mari de rejucabilitate, deoarece fiecare cursă are provocări care-ți pot da puncte bonus și credite, iar provocările nu sunt deloc ușoare și-ți pun la grea încercare abilitățile de șofer.

Spicy from Wreckfest

La începutul fiecărei curse ai o fereastră de tunning a mașinii, un procedeu destul de simplu care te poate ajuta să-ți faci mașina mai rapidă sau mai stabilă, astfel că în funcție de tipul cursei îți poți adapta bolidul la condițiile terenului pentru a ieși învingător pe respectivul traseu.

Dacă ai chef să-ți testezi abilitățile de șofer, atunci ai varianta de a seta dificultatea acestuia astfel încât să schimbi vitezele manual, să ai oponenți experți care iau virajele aproape perfect și care sunt extrem de agresivi, dar și modul în care mașina reacționează la coliziuni, respectiv, în momentul în care intri frontal cu 100 km/h într-un copac, e clar că ești wrecked și trebuie să iei cursa de la capăt. E faină senzația când ai setările la impact pe real dar recunosc că nu am reușit să fac nici măcar un singur tur până în momentul de față fără să am mașina complet distrusă.

Thanks for the help boys from Wreckfest

Încă nu am testat multiplayer-ul, însă sigur am să o fac, deoarece trebuie să câștig 20 de curse online pentru platină. Așadar, am în față o serie de curse care-mi vor mânca ficații, însă abia le aștept, deoarece sunt sigur că vor fi extrem de distractive.

Platina e relativ ușor de atins, are o dificultatea redusă și bazată în principal pe grinding, deoarece trebuie să distrugi 100 de oponenți, să fii distrus de 100 de ori etc.

Nu prea sunt fan jocuri de mașini, dar Wreckfest este genul de joc de curse care nu plictisește și fiecare cursă este mai spectaculoasă decât cealaltă.

Notă: 7/10

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© REVISTA PLANU'9 PUBLICĂ PROZĂ SFF ȘI DIVERSE ARTICOLE DIN GENURILE SF ȘI FANTASY. REVISTA ESTE REDACTATĂ DE CLUBUL SINDICATUL 9 DIN TIMIȘOARA
Scroll To Top