Now Reading
Antologie Est Europeană de proză scurtă SFF

Antologie Est Europeană de proză scurtă SFF

Darius Hupov

În octombrie 2020 a avut loc o întâlnire internațională a clubului SFF Sindicatul 9, dedicată revistelor est-europene de SFF. În cadrul acestei întâlniri, s-a propus de către Alexandru Lamba începerea unui proiect regional de colaborare în domeniul prozei scurte SFF. După discuții în cadrul clubului, am decis să pornim acest proiect sub forma unei antologii anuale de proză scurtă SFF în limba engleză, iar clubul Sindicatul 9 și-a asumat ediția pentru anul 2021. Coordonarea proiectului este asigurată de Darius Hupov.

Ediția din 2021 va conține povestiri SFF pe o temă dată: o epidemie de febră hemoragică se extinde în Europa de Est, zonă care va fi carantinată și izolată de restul lumii.

Au fost trimise invitații în Ungaria (Eva Vancso), Muntenegru (Dragic Rabrenovic), Serbia (Milos Petrik), Croația (Antonija Meznaric), Slovenia ( Bojan Ekselenski), Macedonia de Nord (Ljupco Mihaijlovki), Bulgaria (Kalin Nenov), Bosnia și Herțegovina (Alma Zornic), Austria (Nina Horvath), Estonia (Joel Jans), Polonia (Marcin Klak), Cehia (Lucie Lukacovicova), Rusia (Andrej Malyshkin), Ucraina (Volodymyr Arenev), Moldova (Mihai Pociumban).

Până acum, răspunsurile au fost în mare parte pozitive, și, în perioada următoare vom începe să adunăm textele pe care colegii noștri din țările deja menționate ni le vor trimite pentru a fi publicate.   

Termenul limită de trimitere a prozelor este 14 aprilie 2021, iar finalizarea antologiei este programată pentru 1 iulie. Volumul va fi prezentat (în format electronic) la Euroconul din Fiugi, Italia, care se va desfășura, potrivit organizatorilor, în perioada 15-18 iulie.  Coperta va fi realizată de Cristian Vicol. Numele antologiei va fi decis prin vot, după ce se vor strânge propunerile participanților la antologie.

Reprezentantul Muntenegrului, Dragic Rabrenovici, a propus  ca acest proiect să se concretizeze printr-o colaborare sub forma unui protocol sau a unei organizații SFF care să cuprindă țările din Europa de Est.

Vom reveni pe parcurs cu alte detalii.

What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (4)
  • bun,dar participam si noi, romani? :)) de pilda, daca as fi inceput deja o povestire pentru a fi publicata in antologie daca e ok, ar avea rost sa o continuu? :))

    • Da, Romania participă. Pentru acest proiect, fiecare țară are un reprezentant, care are rolul de a coordona procesul de selecție și traducere a textului care va reprezenta țara respectivă la acea ediție a antologiei. Pentru ediția 2021, eu am preluat acest rol și am ales un text scris de Cristian Vicol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© REVISTA PLANU'9 PUBLICĂ PROZĂ SFF ȘI DIVERSE ARTICOLE DIN GENURILE SF ȘI FANTASY. REVISTA ESTE REDACTATĂ DE CLUBUL SINDICATUL 9 DIN TIMIȘOARA
Scroll To Top