Now Reading
The Mandalorian, sezonul 2, episodul 5: The Jedi

The Mandalorian, sezonul 2, episodul 5: The Jedi

Daniel Timariu
The Mandalorian The Jedi-4

Mando își urmează calea de a căuta un Jedi pentru micul orfan. Acum două episoade, Bo-Katan Kryze l-a îndrumat spre orașul Calodan, de pe planeta forestieră Corvus, unde ar locui Jedi Ahsoka Tano. Deși a fost nevoit să facă un ocol pe planeta Nevarro, deoarece Razor Crest necesita reparații urgente, Mando și BY ajung în condiții bune pe Corvus, numai bine pentru a fi implicați într-un război local.

Calodan se află sub administrația magisterului Morgan Elsbeth, o imperială cu rang înalt, înconjurată de soldați, droizi de luptă (HK-87), inclusiv un mercenar angajat pe nume Lang. Cu ajutorul lor ea ține sub teroare întreg ținutul. Mando, fără să bănuiască nimic, se lasă tocmit de Elsbeth pentru a o ucide pe Ahsoka. Plata ar fi o suliță mandaloriană din oțel Beskar. Ca o paranteză, oțelul Beskar, din care e construită și armura mandolarienilor, are proprietatea de a rezista plasmei din săbiile laser. Așadar este un aliaj excepțional, foarte scump și greu de găsit. Mando se lasă tocmit și așa află unde ar putea-o găsi pe Jedi Ahsoka Tano (binecunoscută fanilor, din Star Wars Rebels).

The Mandalorian The Jedi-2

Întâlnirea dintre cei doi luptători, Mandalorianul și Jedi este scurtă și intensă. Filmarea este excepțională, decorul, format din trunchiuri de arbori uscați sau carbonizați, terenul pietros, sugerează dezastrul lăsat în urmă de Imperiu, plus niște monștri în fundal, pe care nu i-am mai văzut în niciun alt film sau serial. Cavalerul Jedi aproape-l înfrânge pe Mando, dar acesta are prezența de spirit să-și spună rapid scopul misiunii și de ce o caută, fără să-i ascundă detaliile despre înțelegerea pe care o are cu magisterul orașului.

Ahsoka Tano acceptă rolul de maestru al micului BY doar dacă acesta trece câteva probe. Micuțul însă, prea traumatizat și speriat, nu este în stare să răspundă cerințelor și Ahsoka Tano refuză să se angajeze în pregătirea copilului, dar, la final îi indică lui Mando un alt loc, o fostă școală-templu ce aparține Cavalerilor Jedi, aflată pe planeta Tython, unde ar putea primi ajutor.

Ca de obicei, Mando este prins în răfuielile locale și alături de Jedi Ahsoka Tano, care dorea să afle unde se ascunde Marele Amiral Thrawn, recuperează orașul din mâinile magisterului, oferindu-l adevăraților conducători. Ca recompensă primește sulița.

În timpul testelor aflăm și noi, alături de Mandolarian, care este numele real al micuțului: Grogu. Unul dintre cele mai bune episoade ale serialului. This is the way!

The Mandalorian The Jedi-3

What's Your Reaction?
Excited
5
Happy
2
In Love
1
Not Sure
1
Silly
2
View Comments (6)
  • Fiecare episod (aproape) are un scenariu identic. Mando merge intr-un loc in care se lupta cu un monstru. Povestea e subtire, se merge mult pe efecte (ca toata franciza SW).
    Daniel, legat de acest episod, Mando nu accepta oferta de a ucide jedi-ul, doar lasa sa se inteleaga asta, el avand alte planuri.

  • Fain episodul… chiar l-am urmarit cu placere. Singura chestie care nu mi-a placut e numele lui Baby Yoda.
    Serios.. puteau sa se straduiasca mai mult. ‘Grogu’ suna prea a ‘Gogu’ :l

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© REVISTA PLANU'9 PUBLICĂ PROZĂ SFF ȘI DIVERSE ARTICOLE DIN GENURILE SF ȘI FANTASY. REVISTA ESTE REDACTATĂ DE CLUBUL SINDICATUL 9 DIN TIMIȘOARA
Scroll To Top